Nissan Skyline GT-R:t ovat eittämättä oleellinen osa nopeiden japanilaisten urheiluautojen sekä moottoriurheilun historiaa ja R34-korimalliset GT-R:t niistä lähes halutuimpia. Brittiläiselle 4 Star Classics -sivustolle on nyt tullut myyntiin todellinen Skyline-harvinaisuus, joita valmistettiin aikoinaan ainoastaan arviolta 25-30 kappaletta.

Kyseinen valkoinen Nissan Skyline on radalla suunnattu 2002 vuosimallin GT-R V-Spec II Nür -erikoisversio, johon on uutena tehtaalta ruksittu yli 33 000 euron arvoinen Nismo R-Tune -virityspaketti. Auton kuusisylinteriseen turbomoottoriin on ruuvattu iso kasa Nissan Motorsport -osia, kuten esim. pako- ja imusarjat, rosterinen pakoputkisto, jäähdytysjärjestelmä, öljypumppu sekä moottorinohjaus. R-Tune-paketilla auton 2,6-litraisesta RB26DETT-moottorista on kaivettu irti varsin mukavat 450 hevosvoimaa.

Ekslusiivisesti Japanin markkinoille luodun auton ulkokuorta Nismon R-Tune paketti on puolestaan muokannut mm. hiilikuituisen konepellin, etupuskurin, sivuhelmojen ja takasplitterin verran. Lisäksi myynnissä olevasta yksilöstä löytyy vielä harvinaisemmasta Z-Tune-mallista lainatut hiilikuituiset etu- ja takapyöränkaaret.

Hyväkuntoisella japsiharvinaisuudella on ajettu ainoastaan 20 175 mailia ja menopelin pyyntihinta on 184 995 puntaa eli noin 206 000 euroa.

Lähteet: 4 Star Classics ja Carscoops