Italiaisvalmistaja Ferrarin virallinen kanta on jo pidempään ollut, ettei heidän imagolleen sovi katumaasturimallin tuominen markkinoille, ”koska nelioviset autot eivät ole urheiluautoja”. Autocar-lehden haastatteleman maineekkaan autoanalyytikko Max Warburtonin mukaan on kuitenkin todennäköistä, että Ferrari pyörtää kantansa asian suhteen jo lähivuosina.

GTC4Lusso on Ferrarin tämänhetkisistä malleista lähimpänä käytännöllisyyttä.

Warburtonin mukaan Ferrarilta on vuonna 2021 tulossa nk. FUV (Ferrari utility vehicle) -katumaasturimalli. Yhdysvaltalaisella Sanford C. Bernsteinillä työskentelevä Warburton kertoo, että kielteisyydessä neliovisia autoja kohtaan on Ferrarin kohdalla ”kysymys pelkästä semantiikasta”, sillä tuleva ”FUV”-malli tulee olemaan varustettu nokkelalla ”piilotetulla” takaoviratkaisulla.

Kalliiden maastureiden hurjasti maailmanlaajuisesti kasvaneet markkinat ovat suurin yksittäinen tekijä Ferrarin huhutulle linjanmuutokselle. Lamborghini Uruksen, Rolls-Royce Cullinanin ja Aston Martin DBX:n kaltaisten luksuskatumaastureiden tullessa markkinoille lähivuosina, ei maranellolaisvalmistajankaan auta jäädä osattomaksi markkinakakun siivujen jaossa.

Lähde: Autocar