Teslan odotetun Model 3 -sähköauton ensimmäinen tuotantoyksilö on rullannut ulos tuotantolinjalta. Yrityksen toimitusjohtaja Elon Musk twiittasi asiasta eilen ja julkaisi myöhemmin pari kuvaa kyseisestä autosta.

Ensimmäinen tuotantoyksilö päätyy Muskille itselleen 46-vuotislahjaksi. Muskin mukaan tuotantolinjalta rullaavat alkupään yksilöt toimitetaan yrityksen työntekijöille ja hallituksen jäsenille, jotta niissä havaittuja mahdollisia vikoja ja ongelmia voidaan hyödyntää auton tuotannon kehittämisessä. Musk ilmoitti viime viikolla, että ensimmäiset 30 asiakasta saavat Model 3:nsa heinäkuun 28. päivä.

Kunhan Model 3:n tuotanto saadaan täyteen vauhtiin, Teslan tavoitteena on valmistaa jopa 500 000 Model 3:a vuosittain. Suomeen ensimmäiset yksilöt saapuvat tällä tietoa vasta ensi vuoden aikana. Yhdysvalloissa Model 3:n perusversion hinnat alkavat 35 000 dollarista.

PÄIVITYS 10.7. klo 15:45: Ensimmäisestä Model 3:sta on julkaistu YouTubessa nyt myös video, jossa autoa siirrellään Teslan Fremontin tuotantolaitoksen parkkipaikalla. Videolla näkyy vilaukselta auton hyvin minimalistisena pysynyt sisusta, joka nähtiin jo viime vuoden alussa esitellyssä prototyyppiversiossa.