FIA on julkaissut viikonloppuna ensimmäisen virallisen kuvan suunnittelemastaan ja hyväksymästään F1-autojen Shield-suojatuulilasista. Ohjaamon etupuolelle ja sivuille kaartuvan polykarbonaattimuovista valmistetun tuulilasin on tarkoitus parantaa kuljettajien turvallisuutta estämällä pirstaleiden ja irto-osien päätyminen ohjaamoon.

FIA:n julkaisemassa renderöidyssä kuvassa Shield-tuulilasin malliversio on kuvitettuna Williamsin tämän kauden FW40-autoon. Shieldin tarkoituksena on suojata kuljettajaa, olematta kuitenkaan tiellä, sulkematta ohjaamoa kokonaan ja haittaamatta auton aerodynamiikkaa. Uuden Shield-tuulilasin prototyyppiversion kerrotaan olevan ensi kertaa testissä Ferrarin toimesta Silverstonen osakilpailun ensimmäisissä harjoituksissa tällä viikolla. FIA:n ajatuksena on saada suoja käyttöön jo ensi kauden aikana.

Viime kaudella mm. Ferrari ja Red Bull testasivat ns. Halo-suojaa, joka oli hiilikuidusta valmistettu suojakehikko ohjaamon päälle. Kyseinen suojus esti suurempien kappaleiden (kuten irronneiden renkaiden) osumisen kuljettajan päähän, mutta ei suojannut kuskia pienemmiltä kappaleilta.

Lähde: BBC