Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti eilen Twitterissä, että yritys toimittaa ensimmäiset Model 3 -autonsa asiakkailleen heinäkuun 28. päivä. Muskin mukaan Model 3:n lähtötason versio on läpäissyt vaaditut viranomaissäädökset ja päässyt tuotantoon kaksi viikkoa aikataulusta edellä.

Muskin mukaan Model 3:n tuotantoa tullaan ajamaan ylös ”eksponentiaalisesti”. Heinäkuun lopussa autonsa saa vain 30 ensimmäistä asiakasta, mutta elokuussa tuotannon kerrotaan kasvavan 100 autoon ja syyskuussa määrän kerrotaan olevan jo 1500 autoa. Joulukuun tuotantomäärän odotetaan olevan jo 20 000 autoa.

Ensimmäisten asiakkaiden kerrotaan voineen valita ainoastaan autonsa värin sekä vanteiden koon. Autojen laajempi muokkaaminen tulee mahdolliseksi lähiaikoina ja vaihtoehdot tulevat laajenemaan tasaisesti tulevien kuukausien aikana.

Tesla Model 3:n hinnat alkavat yhdysvalloissa 35 000 dollarista. Suomen hinnoittelusta ilmoitetaan myöhemmin. Auton on ennakkotilannut jo noin puoli miljoonaa asiakasta. Perusmallin toimintasäteeksi on kerrottu noin 350 km ja kiihtyvyydeksi 0-100 km/h alle kuusi sekuntia.