Jaguar esitteli viime viikon lopulla äärimmäisen version keskiluokan XE-sedanistaan ja se oli ensi kertaa näytillä Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa viikonloppuna. XE SV Project 8 -nimeä kantava auto on Jaguarin mukaan tehokkain, ketterin ja äärimmäisin katuauto, jonka yritys on koskaan valmistanut.

Konepellin alta Project 8:sta löytyy mekaanisesti ahdettu 5,0-litrainen V8-bensamoottori, joka on viritetty tuottamaan tämän kokoluokan sedanille hurjat 600 hevosvoiman (441 kW) tehot ja 700 Nm vääntömomentin. Pakopuolelta moottorista löytyy aktiivisesti säätyvä titaaninen putkisto ja moottorin jatkona on kahdeksanpykäläinen Quickshift-vaihteisto sekä nelivetojärjestelmä. Auto kiihtyy nollasta sataan noin 3,5 sekunnissa ja saavuttaa lopulta 322 km/h huippunopeuden.

Alusta on hienosäädetty kokonaan uudelleen ja siellä on käytetty jäykempiä jousia sekä manuaalisesti säädettäviä iskunvaimentimia, jotka mahdollistavat auton 15 mm madalluksen ratakäyttöä varten. Auton alta löytyy myös öljyjäähdytteinen elektroninen aktiivitasauspyörästö, 400 mm:n hiilikeraamiset jarrut sekä F1-tyyppiset piinitridikeraamipyöränlaakerit.

Ulkoisesti Project 8:a on muutettu räyhäkkäämpään suuntaan niin keulan kuin peräpäänkin osalta. Persoonallisesti muotoilluilla ilmanottoritilöillä varustettu etupuskuri on hiilikuitua, kuten myös konepelti ja etupuskurin säädettävä splitteri. Takana takapuskuri ja säädettävä takaspoileri ovat myös hiilikuitua. Alla pyörii 20-tuumaiset taotut alumiinivanteet ja auton pohjassa on tasainen pohjapaneeli.

Project 8:n sisältä löytyy magnesiumrunkoiset nahka-alcantara-istuimet, hiilikuitupanelointeja sekä alumiiniset vaihdesiivekkeet ratin takana. Lisäksi vaihdekeppi on perinteisen mallinen, toisin kuin muissa XE-malleissa. Lisävarusteena autoon voi valita Track Pack -paketin (-12,2 kg) hiilikuiturunkoisilla istuimilla, nelipistevöillä sekä takapenkin tilalle asennetulla turvakehikolla.

XE SV Project 8 -mallia valmistetaan vain rajattu 300 kappaleen erä ja ne kaikki kootaan käsityönä Special Vehicle Operationsin tekniikkakeskuksessa Coventryssä. Erikoismallin lähtöhinta Briteissä on 149 995 puntaa.

Lähde: Jaguar