Huutokauppakamari RM Sotheby’s vasaroi elokuun puolivälissä Montereyssä poikkeuksellisen pitkään samalla omistajalla olleen upean punaisen Ferrari Daytona Spider -avoauton.

Nyt huutokaupattava Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider on järjestyksessään 40. yksilö kaikkiaan 122 valmistetusta autosta ja sillä on ajettu 36 500 kilometriä. Auton kerrotaan päätyneen nykyisen omistajan haltuun vuonna 1983 ja viettäneen viimeiset pari vuosikymmentä autotalliin säilöttynä.

Ferrari Daytona Spiderin konepellin alta löytyy sama 4,4-litrainen kuudella Weber-kaasuttimella varustettu V12-moottori, jota käytetään umpikattoisessa versiossa. Moottori tuottaa 352 hevosvoimaa ja sen jatkona on taka-akselin yhteyteen sijoitettu viisivaihteinen manuaalilaatikko. Auton alustasta löytyy myös erillisjousitus sekä hydrauliset levyjarrut kaikista nurkista.

Pininfarinan suunnittelemien Daytona-mallien valmistuksesta vastasi koripaja Scaglietti. Avokattoista 365 GTS/4-mallia valmistettiin vuosina 1971-1973 vain 122 kappaletta, joka tekee siitä huomattavasti harvinaisemman, kuin 1284 yksilöä valmistettu umpikattoinen 365 GTB/4. Avokattoisen Spiderin harvinaisuudesta johtuen markkinoilta löytyy useita umpikattoisesta Berlinettasta muokattuja avoversioita, joiden arvo on kuitenkin huomattavasti alhaisempi.

Lähde: RM Sotheby’s