Kaliforniassa elokuun 18. päivä järjestettävässä Quail Lodgen autohuutokaupassa on tarjolla poikkeuksellinen kattaus legendaaristen 80-luvun B-ryhmän ralliautojen siviilikäyttöön tarkoitettuja luokitteluversioita. Mikä huikeinta, kaikki autot ovat peräisin saman omistajan kokoelmista ja ne myydään ilman hintavarausta!

Huutokaupattavasta kokoelmasta löytyy B-ryhmän luokittelumallit Audilta, Fordilta, Peugeotilta ja Lancialta. Lisäksi mukana on 70-luvulla rallin maailmanmestaruuden kolmena vuonna peräkkäin voittanut Lancia Stratos HF Stradale vuodelta 1975.

Audilta mukana on samalla omistajalla uudesta asti ollut Sport Quattro S1, joka on yksi ikonisimmista nelivetoisista urheiluautoista. Myytävän yksilön mittarissa on 18388 km ja rattiin nimensä on raapustanut itse Walter Röhrl.

Fordilta kokoelmassa on kaksi vuosimallin 1986 RS200-yksilöä, joista toinen on huippuharvinainen Evolution-versio (valmistettu 24 kpl). Kyseessä oli aikanaan nopeimmin kiihtyvä katuauto, josta irtosi säädöistä riippuen jopa 800 hevosvoimaa.

Vuoden 1983 Lancia 037 Stradale on B-ryhmän viimeinen maailmanmestariauto ennen nelivetoisten mallien nousua valtaan. Auton katuversio käyttää mekaanista ahdinta turboahtimen sijaan ja myynnissä olevalla yksilöllä on ajettu vain 9342 kilometriä. Lancian nelivetoaikakautta on edustamassa räikeällä punaisella sisustalla varustettu tyylikkään musta vuosimallin 1985 Lancia Delta S4 Stradale 8831 km ajettuna.

Peugeotin taidonnäytteenä ja vuosien 1985 ja 1986 rallin maailmanmestariautona joukossa on vuosimallin 1985 205 T16 hillityn harmaassa värissä. Kyseisellä yksilöllä on ajettu ainoastaan 1126 km ja alla on edelleen Michelinin tuumakoon ensiasennusrenkaat.

Runsaasti lisää kuvia löytyy jutussa olevien linkkien takaa Bonhamsin sivuilta.

Lähde & kuvat: Bonhams