Koenigsegg on ilmoittanut blogissaan myyneensä loppuun koko kaksi vuotta sitten sitten Geneven autonäyttelyssä esitellyn Regera-hyperautonsa 80 kappaleen tuotantoerän. Regeraa ei tällä tietoa tulla valmistamaan enempää.

Koenigsegg on ilmoittanut Regeran hinnaksi noin 1,9 miljoonaa dollaria, eli toisin sanoen myymällä kaikki 80 valmistettavaa yksilöä yritys on tuottanut yli 1,5 miljardin dollarin liikevaihdon. 80 auton erä on suurin yksittäisen mallin tuotantomäärä Koenigseggin historiassa. Yritys valmistaa kaikki autonsa käsityönä Ruotsin Ängelholmissa.

Toistaiseksi ei ole tietoa milloin viimeiset Regera-yksilöt tulevat rullaamaan tuotantolinjalta. Pari kuukautta sitten Koenigsegg kertoi, että sen autojen jonotusaika oli venynyt jo neljän vuoden mittaiseksi ja aika pyrittiin puolittamaan hakemalla yritykseen 40 uutta työntekijää. Vuosi 2016 oli Koenigseggille myynnillisesti ennätyksellinen.

Regerassa käytetään sähkömoottorein avustettua kaksoisahdettua 5,0-litraista V8-moottoria, jonka jatkeena on Koenigseggin oma Direct Drive -voimalinja (KDD), johon ei kuulu lainkaan tavanomaista vaihdelaatikkoa. Regera tuottaa yhteensä 1500 hevosvoimaa ja kykenee kiihdyttämään paikaltaan 400 km/h nopeuteen alle 20 sekunnissa. Auton erikoisuuksiin kuuluu myös täysin robotisoidusti aukeavat koripaneelit, joita yritys kutsuu Autoskiniksi.

Myös Agera RS -mallin tuotanto on loppusuoralla, joten on mielenkiintoista nähdä mitä yritys julkaisee mallistoonsa seuraavaksi.

Lähde: Koenigsegg