Viittasankari Batman on ajellut vuosien mittaan jos jonkinlaisilla menopeleillä, mutta alkuperäinen vuodelta 1966 peräisin oleva Batmobile on silti monien mielestä edelleen se ainoa oikea. Nyt tämä yksi historian ikonisimmista TV-autoista on tullut Yhdysvalloissa myyntiin 250 000 dollarin hintaan.

Tarkalleen ottaen kyseessä ei ole Batman-TV-sarjassa mukana ollut ensimmäinen yksilö, vaan samalta aikakaudelta peräisin oleva ”virallinen replica”. Alkuperäisen Batmobilen luonut George Barris rakensi Ford Futura -konseptiauton pohjalta kaikkiaan neljä autoyksilöä, joiden lisäksi yksityinen harrastaja Jim Sermesheim rakensi viidennen Batmobilen 1958 Ford Thunderbirdin pohjalle tarkasti Barrisin rakentamien neljän yksilön mukaisesti. Barris oli niin vakuuttunut Sermesheimin työstä, että osti lopulta viidennenkin auton itselleen, hyväksyi sen muotoilupatenttinsa alle ja tunnusti sen aidoksi Batmobileksi. Tästä syystä nyt myynnissä olevaa Batmobilea kutsutaan alkuperäiseksi yksilöksi numero viisi.

Batmobilen sähköisesti aukeavan konepellin alta paljastuu 352-kuutiotuumainen V8-moottori, joka tuottaa noin 250 hevosvoimaa. Alkuperäisen lepakkomiehen ajokin varustukseen kuuluu asianmukaisesti myös mm. Bat-Ray, Bat-Radar, Bat-Scanner, Bat-Chute, Bat-Turn Lever, Detect-O-Scope, Bat-Phone sekä näyttävä ”takaturbiini”, joka ei kuitenkaan valitettavasti syökse oikeasti tulta.

Fantasy Cars kunnosti nyt myynnissä olevan yksilön huolellisesti vuonna 1986, jonka jälkeen se päätyi Batmobilen nykyiselle omistajalle. Myynti-ilmoituksen mukaan auto on säilynyt hyvässä kunnossa, mutta yksityiskohdista löytyy pientä korjailtavaa. Esimerkiksi etu- ja takalasin kerrotaan rakoilevan hieman kromikehyksistään. Ilmoituksessa myös huomautetaan, että auto on ollut koko elämänsä lähinnä näyttelykäytössä, eikä sillä ole ajettu kuin lyhyitä matkoja.

Lähde: JamesEdition