The Grand Tour -televisiosarjan juontaja Richard Hammond joutui rajuun kolariin viime lauantaina sarjan kuvauksissa Sveitsissä. Onnettomuuden sattuessa Hammond oli juuri ylittänyt Hembergin ylämäkiajojen maaliviivan, kun hän menetti yli 1200-hevosvoimaisen Rimac Concept One -hypersähköauton hallinnan.

Videon perusteella Hammond lähestyy maalin jälkeistä jyrkkää mutkaa liian suurella nopeudella, jonka myötä auto karkaa sivuluisuun ja lentää katolleen mutkan takana viettävälle nurmirinteelle. Kuvien perusteella käytössä ollut yli miljoonan arvoinen konseptiauto paloi korjauskelvottomaksi. Hammondin kerrotaan selvinneen onnettomuudesta ilman vakavampia vammoja ja kiivenneen itse ulos autosta ennen kuin se syttyi palamaan. Hammond lennätettiin ambulanssihelikopterilla St Gallenin sairaalaan tarkistettavaksi, jonka yhteydessä polvesta löydettiin murtuma.

DriveTribe-sivuston julkaisemalla videolla Hammond lähettää terveisensä ja näyttää olosuhteet huomioiden hyvävointiselta. Miehen mukaan polvi joutuu operaatioon ja siitä tehdään ”sveitsin armeijan polvi” (swiss army knee). Videon lopussa hän myös pahoittelee tapahtunutta vaimolleen ja tyttärilleen.

The Grand Touria tuottavan Amazonin mukaan onnettomuuden syy ei ole tiedossa ja sitä tutkitaan parhaillaan. Rimac ei ota omassa tiedotteessaan kantaa onnettomuuden syihin. Hammond on kokenut aiemminkin kovia televisiokuvausten aikana. Vuonna 2006 hän joutui vakavaan onnettomuuteen kiihdytysauton ratissa Top Gearin kuvauksissa. Tämän vuoden maaliskuussa Hammond kaatui moottoripyörällä The Grand Tourin kuvauksissa ja kolhi päätään päätyen tajuttomaksi.

Lähteet&kuvat: Twitter, Facebook, Rimac, DriveTribe