Tavallisten 1990-luvun loppupuolen Subaru Impreza WRX -mallien hinnat liikkuvat nykyisellään kymmenen tuhannen euron molemmin puolin, mutta legendaarisen rallikuskin aikanaan ohjastama kilpatykki saattaa nousta aivan eri lukemiin, kuten brittihuutokauppa H & H Classics alkuviikosta osoitti.

Kyseinen rallilegenda on vuonna 2007 menehtynyt Colin McRae ja auto vuonna 1996 rakennettu WRC-testiyksilö. Auton kauppasummaksi muodostui lopulta noin 230 625 puntaa, eli noin 263 000 euroa. Hinta on erityisen korkea, kun huomioidaan, ettei kyseessä ole varsinainen McRaen ohjastamana WRC-kilpailuihin osallistunut auto, vaan testiyksilö.

Korinumerolla 001 varustettu auto rakennettiin Procarin toimesta testiautoksi kautta 1997 varten ja auto oli kauteen valmistavissa testeissä Colin McRaen käytössä. Kyseessä oli ensimmäinen kausi, kun Imprezasta alettiin käyttää jäykempikorista kaksiovista versiota.

McRaen ohella autolla on ajanut myös Valentino Rossi vuonna 1999 sekä lukuisat muut kuljettajat paikallisissa rallisarjoissa aina vuoteen 2007 asti. Sen jälkeen auto eläköityi kilpakäytöstä ja se on nyt palautettu alkuperäiseen loistoonsa.

Lähde: H&H