Lamborghini on ilmoittanut saavuttaneensa vakuuttavan 8000 valmistetun Huracan-superauton rajapyykin vain kolmessa vuodessa. Superautojen mittakaavassa kyseessä on kova lukema ja se asettuu paremmin mittakaavaan, kun huomioi, että Lamborghini valmisti ensimmäisten 36 toimintavuotensa aikana (vuoteen 1999 mennessä) suunnilleen saman kokonaismäärän autoja.

Lamborgini ei ole tiedottanut koskaan asiasta julkisesti, mutta arvioiden mukaan yritys on valmistanut 8000:nnen autonsa vuonna 1999 ja se on väistämättä ollut jokin tuotannossa olleista Diablo-versioista. Ensimmäisen autonsa, 350GT:n, Lamborghini valmisti vuonna 1964. Huracanin edeltäjää Gallardoa valmistettiin kymmenessä vuodessa noin 14 000 kappaletta. Huracanin valmistustahti on siis siihen nähden lähes kaksinkertainen.

Huracanin korkeat tuotantomäärät kertovat siitä, miten VAG-konserni on tuonut italialaisen superautovalmistajan onnistuneesti uudelle vuosituhannelle. Etenkin tällä vuosikymmenellä yritys on tehostanut valmistuskapasiteettiaan merkittävästi ja tuotantomäärät ovat olleet voimakkaasti kasvussa. Voimakasta kasvua on edelleen luvassa mm. ensi vuonna julkaistavan Urus-katumaasturin myötä, jonka tuotannon odotetaan nousevan 3500 yksilöön vuonna 2019.

Lähteet: Lamborghini, Road & Track