Elokuussa Pebble Beachin klassikkoautotapahtuman yhteydessä Kaliforniassa huutokaupataan joukko harvinaisuuksia, joiden seasta löytyy poikkeuksellinen Mercedes-Benz 300 SL -kaksikko. Kyseessä on samaan perheeseen vuosina 1955 ja 1957 uutena ostetut Gullwing- ja Roadster-mallit, jotka eivät ole historiansa aikana poistuneet kyseisen perheen ulkopuolelle. Huutokauppayritys Goodingin autoasiantuntijan mukaan nykypäivänä on lähes mahdotonta löytää toista vastaavaa kaksikkoa.

Molemmat autot ovat täysin toimivia, alkuperäiskuntoisia ja restauroimattomia ja ne ovat olleet säilössä samassa tallissa yli 50 vuoden ajan. Lokinsiipiovinen coupe on tilattu klassisella, mutta kyseisessä automallissa erittäin harvinaisella British Racing Green -ulkovärin ja ruskean nahkasisustan yhdistelmällä. Roadster on puolestaan sinertävän hopea harmaalla sisustalla. Molemmat yksilöt ovat sekä maalipinnaltaan että verhoilultaan alkuperäisiä. Roadsterin tavaratilasta löytyy jopa Karl Baischin alkuperäinen laukkusarja.

Ikonisen aseman saavuttanutta 300 SL -mallia valmistettiin yhteensä 3258 kappaletta ja se oli aikakautensa todellinen superauto. Lokinsiipiovista Gullqing-coupea valmistettiin vuoteen 1957 asti ja avokattoista Roadsteria siitä eteenpäin aina vuoteen 1963. Kyseessä oli markkinoiden ensimmäinen Boschin mekaanisella polttoaineen ruiskutuksella varustettu auto sekä samalla myös aikakautensa nopein sarjatuotantoauto.

Kuvat: Brian Henniker