Vuodesta 2004 valmistettua ”uutta” Ford GT -superautoa valmistettiin kaikkiaan noin 4000 kappaletta, joten vaikka niiden hinnat ovat nykyään lähteneet nousuun, ei kyse ei ole suoranaisesti huippuharvinaisesta autosta. Sen sijaan GT:n ”puolivirallista” GTX1 Roadster -versiota on valmistettu vain noin sata kappaletta. Dubaissa on nyt tullut myyntiin kyseinen harvinaisuus, jolla on ajettu vain 124 kilometriä.

Useimpien GTX1 Roadster -yksilöiden tapaan myös nyt Dubaissa myynnissä oleva auto on maalattu Valencia Yellow -keltaiseksi ja varustettu tummanhopeilla Tungsten Silver -värisillä raidoilla. Kyseisessä yksilössä on lisäksi värimaailman mukaan maalatut vanteet ja jarrusatulat. Auton pyyntihinta on 1 999 000 dirhamia, eli noin 480 000 euroa.

Kaikki Ford GTX1 Roadster -yksilöt ovat vuoden 2005 SEMA-tapahtumassa Fordin SVT-yksikön esittelemään prototyyppiin perustuvia, Genaddi Design Groupin kanssa yhteistyössä valmistettuja muunnoksia tavallisista GT-yksilöistä. GTX1 Roadstereita valmistettiin vuodesta 2006 vuoteen 2008 yhteensä noin 100 kappaletta.

Osasta GTX1 Roadstereista löytyy myös perus-GT-malleihin nähden 150 lisähevosvoimaa. Nyt Dubaissa myynnissä oleva yksilö on tosin vakiotehoinen 550 hevosvoiman versio. Irrotettava katto on neliosainen ja sen voi asettaa joko avoimeen tai keskeltä suljettuun targa-tyyppiseen asentoon. Auton takaosaan on muotoiltu kaksi sulavasti istuimien takaa madaltuvaa kyhmyä sekä pieni kurkistusikkuna moottoritilaan.

Lähde & kuvat: James Edition