Saksalaisen Novitecin viime vuoden lopulla markkinoille tuoma N-Largo S on Ferrarin F12 Berlinettaan perustuva eksklusiivinen viritysmalli, joita valmistettiin ainoastaan 11 kappaletta. Nyt yksi näistä widebody-tyylisellä hiilikuitukorisarjalla varustetuista Novitec Rosso Ferrareista on tullut Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa myyntiin hulppeaan 735 000 dollarin hintaan.

Luksusautoihin erikoistuneelle James Edition -myyntisivustolle ilmestynyt tyylikkään harmaa N-Largo S F12 on toistakymmentä senttiä vakioautoa leveämpi ja sen tuulitunneliolosuhteissa aerodynamiikaltaan huippuunsa hiotun korisarjan design on saksalaisen Vittorio Strosekin käsialaa. Hiilikuidusta valmistetun korisarjan osatarkoituksena on mahduttaa auton alle entistäkin kookkaammat vanteet, joiden halkaisija on edessä 21 tuumaa ja takana 22 tuumaa.

F12 Berlinettan 6,3-litraisesta vapaastihengittävästä V12-moottorista Novitec on onnistunut kaivamaan ulos 781 hevosvoiman tehot. Noin 40 hevosvoiman boosti alkuperäiseen on saavutettu päivittämällä Ferrarin moottorinohjausjärjestelmä sekä asentamalla autoon uusi suorituskykyisempi Novitec Rosso -pakoputkisto. N-Largo S kykenee kipaisemaan 0-100 km/h hieman yli 3 sekunnissa ja tämän jälkeen menohaluja riittää aina huippunopeuteen 350 km/h saakka.

Lähteet: James Edition ja Carscoops