Uutisoimme pari päivää sitten kiinalaisesta NIO:sta, joka rikkoi viime viikolla EP9-sähköautollaan Nürburgringin katulaillisten autojen kierrosennätyksen 6 minuutin ja 45,9 sekunnin ajalla. Nyt NIO on julkaissut myös videon ennätyskierroksestaan ja meno on – kuten arvata saattaa – huimaa.

Vaikka EP9 kuuluu eittämättä katulaillisten autojen kategoriaan, on sen sijoittaminen tuotantoautojen kategoriaan toistaiseksi varsin kyseenalaista, sillä autoa on valmistettu vasta alle kymmenen kappaletta. NIO ei tosin mainostakaan rikkoneensa EP9:llä tuotantoautojen ennätystä. EP9:n taakse jäivät mm. sarjavalmisteiset Lamborgihin Huracan Performante, Porsche 918 Spyder sekä tieliikennekäyttöön hyväksytty rata-auto Radical SR8 LM. Kilpa-autojen ennätys (6:25,91) on ajettu Porsche 956:lla vuonna 1983.

Ennätyskierroksen aikana EP9:n ratin takana istui DTM- ja kestävyysajokuljettajana tunnettu Peter Dumbreck, joka on tunnettu vuonna 1999 Le Mansissa tapahtuneesta kolarista, jossa Mercedes-Benz CLR -kilpa-auto nousi suoralla ilmaan ja lensi ratavallin yli puiden sekaan.