Tanskan Lillerødissä toimivan luksusautoliikkeen valikoimiin on ilmestynyt todellinen harvinaisuus Lamborghini Diablo GTR -rata-auton muodossa. Vuonna 1999 Bolognan autonäyttelyssä esitelty GTR on puhtaasti ratakäyttöön tarkoitettu versio samana vuonna esitellystä Diablo GT -superautosta.

Diablo GTR:ää valmistettiin virallisesti ainoastaan 30 kappaletta ja Formula Automobile -nimisessä liikkeessä myynnissä oleva yksilö on näistä järjestyksessä 22. 10 000 kilometriä ajetun superauton konetilasta löytyy 6-litrainen ja 598-hevosvoimaiseksi viritetty versio Lamborghinin V12-moottorista. Takavetoinen GTR kiihtyy 0-60 mailiin tunnissa 3,5 sekunnissa ja kykenee keräämään huippunopeudekseen 339 km/h.

Ulkonäöltään jo varsin radikaaliin GT-katuversioon verrattuna GTR:stä löytyy mm. suurikokoinen runkoon pultattu takaspoileri, Speedlinen 18-tuumaiset magnesiumista valmistetut kilpavanteet ja paineilmalla toimiva sisäänrakennettu tunkkijärjestelmä. GTR:n sisustasta on karsittu pois kaikki normi-Diablon mukavuusvarusteet ja sinne on asennettu turvakehikko, 6-piste turvavöillä varustetut kilpaistuimet, MOMO:n kilparatti sekä sammutusjärjestelmä.

GTR:n moottoriin tehdyillä lukuisilla pienillä päivityksillä saavutettiin 15 hevosvoimaa GT:tä suuremmat teholukemat. Auton alustaa madallettiin ja jäykistettiin, sekä sen jarrut vaihdettiin Brembon valmistamiin kilpaversioihin. Muutosten lähes loppumattoman tuntuiselta listalta löytyy myös vaihdelaatikon ja tasauspyörästön parannettu öljynjäähdytys sekä perinteisen bensatankin korvannut nopeatäyttöinen kilpatankki.

310 000 dollaria uutena maksaneen auton hintaa ei liikkeen sivuilla kerrota, mutta erittäin harvinaisen Lamborghinin pyynnin voisi kuvitella olevan moninkertainen 17 vuoden takaiseen verrattuna.

Lähteet: Formula Automobile ja Wikipedia