BMW:n edustaja on vahvistanut Road & Track -sivustolle yrityksen lopettaneen 6-sarjan coupén valmistuksen helmikuussa. Auton Gran Coupe- ja avoversiot pysyvät sen sijaan edelleen valmistuksessa. 6-sarjan Coupén eläköityminen tapahtui vaivihkaa, sillä asiasta ei ole julkaistu virallista tiedotetta.

Viime vuonna BMW valmisti runsaat 13 000 6-sarjalaista, joista suuri osa oli vuonna 2012 esiteltyä Gran Coupe -versiota. Kaksiovisten coupe-mallien kysyntä on pienetynyt viime vuosina ja ilmeisesti siitä syystä BMW myös päätyi lopettamaan kyseisen malliversion tuotannon ensimmäisenä.

Salakuva 8-sarjan prototyypistä.

Viimeisimpien huhujen mukaan BMW:n suunnitelmissa on korvata 6-sarjan coupé ja avoversio uudella 8-sarjalla, jonka prototyypeistä on jo nähty videokuvaa sekä salakuvia. Toistaiseksi ei ole varmuutta 8-sarjan julkaisuaikataulusta, joten BMW-ystävät saattavat joutua sinnittelemään vielä hetken aikaa ilman isoa coupé-mallia. 6-sarjan nimeä tulee puolestaan tiettävästi jatkamaan 5-sarjan GT:n seuraaja, joka esiintyi myös aivan hiljattain Nürburgringillä kuvatulla videolla.

Lähde: Road & Track