Peugeotin vuosina 1991- 2003 valmistaman pienikokoisen 106 hatchbackin tehokkain versio tuotti etupyörilleen vielä varsin mukavasti hallittavissa olevat 118 hevosvoimaa. Mutta mitä tapahtuukaan auton ajettavuudelle, kun nuo GTi-mallin teholukema yli nelinkertaistetaan…

Tässä Italiassa time attack -ratasarjaa kiertävässä punaisessa Peugeot 106:ssa on sen alkuperäisestä 1,6-litraisesta neloskoneesta otettu irti pyöreät 500 hevosvoimaa. Suoraan ahtimelta konepellin läpi vedetyn pakoputkennysän iskiessä iloisesti liekkiä ja hukkaportin hurjasti yskähdellessä, käy kuljettaja puskevan ja vetelevän autonsa kanssa jatkuvaa painia.

Auton sisäkameran tuottama videomateriaali antaa oivallisen kuvan siitä, minkälaisen ohjaustyöskentelyn määrän näin tehokkaan etuvetoisen auton kovaa ajaminen vaatii.

Lähteet: Road & Track ja NM2255 Car HD Videos/YouTube/