Ferrarin LaFerrari -hyperautoon pohjautuva FXX-K -kilpa-auto on ainoastaan 40 kappaletta valmistettava rataohjus, jonka kehitystyössä italialaisvalmistaja ei säästellyt vaivaa saatikka resursseja. 1050-hevosvoimaisella hybridivoimalinjalla varustetun FXX-K:n huimasta ratasuorituskyvystä oivan esimerkin antaa tämä Monzan moottoriradalla kuvattu in-car -video.

Noin 100 kiloa LaFerraria kevyemmän FXX-K:n teho/paino -suhde on 1,11 kiloa hevosvoimaa kohden ja sen korin huippuunsa hiotut aerodynamiikkaosat pystyvät tuottamaan 540 kilogramman downforcen 200 km/h -nopeudessa. FXX-K:ssa hyödynnetään useissa kohdin Ferrarin GT-rata-autoluokan kilpureissa hyväksi havaittuja teknologioita ja mm. auton kineettistä energiaa hyödyntävä KERS-järjestelmä on viritetty kanta-auto LaFerraria huomattavasti agressiivisemmaksi.

Lähteet: Ferrari ja YouTube/Alexander West