Aston Martinin historiasta löytyy useita piensarjoina coupeista muunnettuja sporttifarmareita, joiden ulkonäkö on jakanut vahvasti mielipiteitä. 90-luvulla muutamina kappaleina valmistetut Virage Shooting Brake sekä hieman uudempi V8 Sportsman Shooting Brake ovat varmasti monien mielestä ulkonäöltään epäonnistuneimpia. Nyt tulevassa toukokuisessa brittihuutokaupassa vasaran alle pääsee jälkimmäisenä mainittu vaihtoehto ja hinta tulee erikoisesta ulkonäöstä huolimatta liikkumaan pitkällä kuusinumeroisissa summissa.

Nyt myynnissä oleva vuosimallin 1996 V8 Sportsman Shooting Brake lähti tehtaalta korinumerolla 79007 varustettuna V8 Coupena, jonka jälkeen se matkasi tyyppitestattavaksi (homologaatio) ja palasi vielä samana vuonna yrityksen erikoisosasto Works Servicesin muunnettavaksi. Auto muokattiin tehtaalla kolmioviseksi shooting brake -tyyppiseksi farmariksi yhdessä 79008-korinumerollisen toisen V8 Coupen kanssa ja molemmat autot toimitettiin loppuvuodesta 1997 sveitsiläisille veljeksille.

Kanta-autona toiminut vuoden 1996 Geneven autonäyttelyssä esitelty V8 Coupe on varustettu vuoteen 1994 asti valmistetusta Viragesta tutulla 32-venttiilisellä vapaasti hengittävällä 5,3-litraisella V8-moottorilla. Moottoria kuitenkin uudistettiin laajalti ja V8 Coupessa se tuotti 350 hevosvoiman tehot sekä 500 newtonmetrin vääntömomentin. Niiden voimin takavetoisen auton kerrottiin kiihtyvän sataan 5,5 sekunnissa ja saavuttavan 274 km/h huippunopeuden.

Sekä ulko- että sisävärinä jutun V8 Sportsman Shooting Brakessa on klassinen British Racing Green ja sisustaa on lisäksi koristeltu ylellisellä pähkinäpuupaneloinnilla. Autolla on ollut neljä omistajaa ja sillä on ajettu hieman yli 21 000 kilometriä. Maininnan arvoisena seikkana moottori on rakennettu valmistajan toimesta uudelleen 9263 kilometrin kohdalla ja lisäksi autoa on huollettu viime vuosina kattavasti Aston Martin Worksin toimesta. Hinnan arvioidaan nousevan huutokaupassa 350 000 – 410 000 euroon.

Lähde: Bonhams

This site uses XenWord.