Italian Comojärvellä sijaitsevilla Villa Erban tiluksilla ensi kuussa järjestettävässä autohuutokaupassa tarjolle tulee aikaisemmin uutisoimiemme Lamborghini Countachien lisäksi myös mm. tämä varsin häkellyttävä Porsche 911. Kyseinen 964 Carrera RSR on yksi ainostaan 51:stä aikanaan rakennetusta yksilöstä ja vaikka se edustaa vuosimallia -93, sen voi hyvällä omalla tunnolla sanoa olevan kuin uusi. Auton matkamittarissa seisoo ainoastaan 10 kilometrin lukema ja ehkäpä parhaiten sen koskemattomuudesta kielii RSR:n korin yllä edelleen tehtaan jäljiltä oleva Cosmolite-ruosteenestovaha.

964-korimallinen 911 Carrera RSR luotiin 90-luvun alussa puhtaasti luokitustarkoituksessa ja se onkin vakiona täysin ratavalmis. Turbo-mallin leveämmällä korilla ja 350 hevosvoimaa tuottavalla vapaasti hengittävällä 3,8-litraisella bokserikutosella varustettu RSR kiihtyi aikanaan Car and Driver -lehden testissä 0-60 mailiin tunnissa (3,7 sek) nopeammin kuin Ferrari F40 -superauto ja kilpakäytössä sillä otettiin luokkavoittoja mm. Le Mansin, Span ja Daytonan 24 tunnin kestävyysajoissa.

Nyt huutokaupattavaksi tulevasta Polar Silver -värisestä yksilöstä entistäkin harvinaisemman tekee se, että auto on toinen ainoastaan kahdesta ”normaalilla” karsimattomalla sisustalla valmistetusta 964 Carrera RSR:stä. Auto on eriskoisvarusteltu Can Can Red -värisellä nahalla kauttaaltaan verhoillulla sisustalla ja Speedlinen 3-osaisilla vanteilla, joiden keskiöt on maalattu  Amethyst Metallic -värisävyyn.

Se miksi näin tarkkaan valikoiduilla erikoismausteilla varustettu auto on lojunut ajamattomana yksityiskokoelmissa lähes 25 vuoden ajan on mysteeri. Auton myyntihinnan odotetaan kohoavan reilusti yli miljoonan euroon ja uudella omistajalla onkin uniikki mahdollisuus päästä tuulettamaan rata-ajoon synnytettyä RSR:ää ensimmäistä kertaa.

Lähteet: Road&Track ja RM Sotheby’s