Lamborghinin ikoninen Countach oli aikanaan (ja miksei edelleenkin) futuristisen rohkeine muotoineen sekä taka-akselille sijoitettuine V12-moottoreineen yksi superautofanien ykköspäiväunista. 70-luvun puolivälissä autoilevan maailman mullistanutta Countachia valmistettiin peräti 17 vuoden ajan ja tuona aikana malli ehti käymään sisäisesti ja ulkoisesti läpi melkoisen evoluution. Kyseinen kehitys on oivallisesti nähtävissä näissä kahdessa eri vuosikymmentä edustavassa Countach-yksilössä, jotka ovat kaupan ensi kuun lopulla Italian Comojärvellä järjestettävässä RM Sotheby’s:n huutokauppatapahtumassa.

Vanhempi autoista on vuosimallia -75 edustava kirkkaan keltainen Countach LP400, joka on 31. koskaan valmistettu yksilö. Auto on yksi ainoastaan 150:stä alkupään Countach-yksilöstä, jotka kantavat ”Periscopio” -lisänimeä katolle surkeaa takanäkyvyyttä parantamaan asennetun periskooppimaisen peruutuspelinsä ansiosta.

Räväkästi sekä ulkoa, että sisältä väritetty Countach toimitettiin uutena vuonna -75 Lamborghinin tehtaalta Sant’Agata Bolognesesta tilaajalleen Saudia-Arabian prinssi Mansour Bin Mashalille. 80-luvulla auto kuitenkin palasi kotimaahansa italialaisen keräilijän hoiviin, joka kunnosti auton täydellisesti. Ainoastaan 6000 kilometriä ajettu auto on tämän jälkeen vuosien saatossa esiintynyt lukuisissa tapahtumissa sekä lehtiartikkeleissa.

”Silmiinpistävää 80-luvun ylenpalttisuutta” kaksikosta edustaa vuosimallin -87 Lamborghini Countach 5000 QV.  Vuonna -87 elinkaarensa loppua kohti vääjäämättä kulkenut Countach oli saanut yllensä muovisia aerodynamiikkaosia lähes joka puolelle ja auton nyt polttoaineen ruiskutuksella varustettu V12-moottori tuotti 420 hevosvoimaa, alkuperäisen LP400:n 370:n sijaan.

Alunperin Yhdysvaltoihin toimitettu auto on elämänsä aikana ehtinyt olemaan myös japanilaisomistuksessa, mutta myöhemmin palautui jälleen takaisin Eurooppaan, jossa Countach kunnostettiin perusteellisesti. Lamborghinin sisäisen Polo Storico -restaurointidivisioonan läpikäymän 5000 QV:n näyttävän valkoista ulkoväriä korostavat sen lukuisat aidolla 14-karaatin kullalla silatut yksityiskohdat.

Lähteet: RM Sotheby’s (LP400) ja RM Sotheby’s (5000 QV)