Yhdysvaltalaiselle Bring A Trailer -sivustolle on ilmestynyt myyntiin erittäin mielenkiintoinen BMW-merkkinen perheauto, jollaista ei monien haaveista huolimatta ole koskaan virallisesti valmistettu. BMW valmisti aiheesta yhden prototyypin, mutta ei tuonut sitä koskaan sarjatuotantoon.

Kyseessä on vuosituhannen vaihteen E39-korimallin M5 Touring, joka aiheutti aikanaan ikävän epäjatkuvuuskohdan E34- ja E61-korimallisten M5 Touringien väliin. Vaikka BMW ei ottanut E39 M5 Touringia koskaan tuotantoon, on vakava saatavuusongelma on kuitenkin saatu ratkaistua harrastajan toimesta pienellä tekniikanmuutosprojektilla, jonka myötä alun alkaen 540i-mallina tuotantolinjalta rullannut E39 Touring on saanut sisäänsä M5-mallin voimalinjan sekä joukon muita asiaan kuuluvia M5-osia.

Vapaasti hengittävä 4,9-litrainen S62B50 V8-moottori tuottaa vakiomuodossaan 400 hevosvoimaa ja istuu Touringin pellin alle niin kuin se olisi aina ollut siellä, sillä sedanin ja farmarimallin moottoritilassa ei ole eroja. Tekniikanluovuttajalla kerrotaan ajetun runsaat 150 tuhatta kilometriä, kun taasen korilla on taitettu noin 210 tuhatta kilometriä.

Ulkoisesti autoa on muokattu M5:n etupuskurilla, helmoilla ja takapuskurilla. Neljällä ulostulolla varustetun putkiston sovittamiseksi BMW:n prototyyppiä muistuttavalla tavalla takapuskuri on vaihdettu muokattuun M5-versioon. Edestä autoa on madallettu H&R:n jousilla ja takapään ilmajousitus on laskettu ohjelmallisesti vastaavalle tasolle. Auton alla pyörii E39 M5:n alkuperäiset kaksipuolaiset Styling 65 -vanteet Michelin Pilot Super Sport -rengastuksella. Tiettävästi ainoa merkittävämpi kauneusvirhe on tällä hetkellä jarrut, jotka ovat vielä 540i:n vakiotavaraa (21 mm pienemmät levyt edessä).

M5 Touringin harmaata nahkasisustaa on muokattu alkuperäisillä M5-osilla, kuten kaksisävyisillä urheiluistuimilla, takapenkillä, mittaristolla, vaihdekepinnupilla ja keskikonsolin M-painikkeella. Takapenkki on sedan-mallissa korkeampi, joten sen sovittamiseksi touringiin on valmistettu asianmukaiset peitepalat siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Nykyinen myyjä on käynyt auton tarkasti läpi niin ulkoa, sisältä kuin tekniikankin osalta. Auto myynnissä Yhdysvaltain Illinoisissa tarjouskilpailun pohjalta ja pari päivää ennen tarjousten jättämisajan päättymistä autosta on tarjottu 22500 dollaria, eli noin 20 700 euroa.

Lähde: Bring A Trailer

This site uses XenWord.