Jeep on esitellyt rajun Trackhawk-tehoversion Grand Cherokee -maasturistaan. Uutuus on varustettu Hellcat-malleissa käytetyllä yli 700 hevosvoimaisella moottorilla, joka tarjoaa maasturille huiman suorituskyvyn.

Trackhawkin pellin alta löytyvä mekaanisesti ahdettu 6,2-litrainen Hemi V8 -moottori on sama kuin Charger SRT Hellcat -mallissa ja se tuottaa 707 hevosvoiman tehot sekä 875 Nm vääntömomentin. Näillä voimavaroin sekä nelivetojärjestelmän avulla Trackhawk spurttaa paikaltaan 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) 3,5 sekunnissa ja selvittää neljännesmailin 11,6 sekunnissa päätyen lopulta 289 km/h huippunopeuteen.

2425 kiloisen maasturin pysähtyvyys on varmistettu Brembon kuusimäntäisillä etujarrusatuloilla ja 400 mm jarrulevyillä sekä nelimäntäisillä takasatuloilla ja 350 mm jarrulevyillä. Auton kahdeksanvaihteista Torqueflite-vaihteistoa on muokattu niin, että sen vaihtoaika on saatu lyhennettyä ratatilassa 160 millisekuntiin. Neliveto jakaa voimaa Quadra-Trac MP 3015C -jakovaihteiston asetuksesta riippuen 50/50 – 30/70 suhteella.

Ulkoisesti Trackhawkin erottaa SRT8-tehomallista ainoastaan sumuvalojen tilalla olevista ilmanottoaukoista, neljästä mustasta pakoputkenpäästä, 20×10-tuumaisista alumiinivanteista sekä takaluukun ja etuovien merkeistä. Sisällä tarjolla on luksusta ja erikoisuuksia ovat mm. viihdejärjestelmän Trackhawk Performance Pages -valikko sekä Valet-tila, joka rajoittaa auton suorituskykyä.

Auto on ensimmäistä kertää fyysisesti näytillä ensi viikolla alkavassa New Yorkin autonäyttelyssä. Myyntiin Trackhawk tukee vuoden viimeisellä neljänneksellä ja sen lähtöhinta on Yhdysvalloissa arviolta noin 85 000 dollaria.

Lähde: Motor Trend, Car and driver