Jaguar Land Rover Classic jatkaa klassikkoautojen restaurointia Reborn-ohjelmansa puitteissa ja tällä kertaa on vuorossa on yksi autohistorian kauneimpina pidetyimmistä urheiluautoista. Kyse on tietysti Jaguar E-Type Series 1 -mallista, jota entisöidään kymmenen kappaleen erä.

Jaguar Land Rover Classic Worksin pajalla Iso-Britannian Convetryssä kymmenen tarkkaan valittua E-Type Series I -yksilöä entisöidään tarkkaan uutta vastaavaan kuntoon. Aiempien Reborn-mallien tapaan myös E-Typen tapauksessa entisöinnissä hyödynnetään sekä modernia tekniikkaa että perinteisiä käsityötekniikoita.

Sarjan ensimmäinen valmistunut yksilö on Opalescent Gunmetal Grey -värinen 4,2-litrainen coupe, joka myytiin uutena vuonna 1965 Kaliforniaan. Auton mittariin ehti kertyä 73 tuhatta mailia, ennen kuin se varastoitiin vuonna 1983.

Auton koripaneelit on vaihdettu uusiin ja kiinnitetty tarkalleen alkuperäisen kaltaisilla pistehitseillä. Kaikki auton turvallisuuden kannalta keskeiset osat on vaihdettu uusiin. Jaguarin mukaan myös myöhemmistä E-Type-vuosimalleista peräisin olevia lisävarusteita saatetaan sisällyttää kunnostusprosessiin, jos asiakas niin haluaa. Tällaisia päivityksiä ovat esimerkiksi parannettu jäähdytys, täysin synkronoitu vaihteisto sekä Series 2 -mallin paremmat etujarrusatulat.

Ensimmäinen Reborn Jaguar E-Type on esitteillä huhtikuun 5. päivä alkavassa Techno Classica Essen Show -autonäyttelyssä Saksassa. Jaguar Land Rover Classicin mukaan autojen hinnat alkavat 285 000 punnasta.

Lähde: Jaguar