Ferrari on julkaissut YouTubessa vauhdikkaan videon, jossa Kimi Räikkönen käskyttää Ferrarin nelipaikkaista GTC4Lusso T -urheiluautoa metsäisillä mutkateillä ja päätyy lopulta italialaiselle jäähallille lätkävarusteet mukanaan.

Ferrari esitteli GTC4Lusson vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä FF-mallin seuraajaksi. Kyseessä on nelipaikkainen ja kolmiovinen shooting-brake-tyyppinen auto, joka on suunnattu grand tourer -luokkaan.

Viime syksyn Pariisin autonäyttelyssä esitelty GTC4Lusso T on auton takavetoinen ja tuplaturboahdetulla 3,9-litraisella V8-etu-keskimoottorilla varustettu versio. Moottorista irtoaa 602 hevosvoimaa (449 kW) ja 760 Nm vääntöä, joiden avulla GTC4Lusso T saavuttaa 320 km/h huippunopeuden ja kiihtyy paikaltaan sataseen 3,5 sekunnissa.

Suomessa GTC4Lusso T ei ole vielä hinnastossa, mutta V12-moottorinen versio maksaa yli puoli miljoonaa euroa, josta autoverion osuus on noin puolet.

Lähteet: Ferrari, YouTube