Pari viikkoa sitten nettiin ilmestyi Vintage Mustang -keskustelufoorumin kautta kuvia vihreästä vuosimallin 1968 Mustang Fastbackista, jonka väitettiin olevan kadoksissa ollut alkuperäinen Steve McQueenin ajama yksilö legendaarisesta Bullitt-elokuvasta. Tuolloin auton aitoudesta oli kuitenkin suuria epäilyksiä.

Llegada del Bullitt a Ford Mexicali

Julkaissut Ford Mexicali 3. maaliskuuta 2017

Auto kulkeutui hiljattain Baja Californiassa sijainneelta purkamolta Ralph Garcia Jr:n Meksikon Mexicalissa Yhdysvaltain rajan tuntumassa pitämään korikorjaamoon, jossa siihen oli tarkoitus tehdä entisöinti ja samalla muuntaa ”Puhallettu 60 sekunnissa” -elokuvan Eleanor-auton näköiseksi. Auton VIN-numeron tarkistuksen jälkeen kävi kuitenkin selväksi, ettei kyse ole mistä tahansa Mustang-aihiosta.

Nyt Bullitt-Mustangin alkuperästä on saatu varmuus, kun Yhdysvaltojen arvostetuimpiin Ford-asiantuntijoihin lukeutuva Kevin Marti matkusti auton luo. LA Timesin haastattelussa Marti kertoo olleensa skeptinen auton aitoudesta siihen asti, kunnes hän pääsi tarkastamaan sen tuntomerkit henkilökohtaisesti. Autossa on mm. vahvistetut iskunvaimennintornit, ylimääräisiä reikiä tavaratilan lattiassa sekä yhdeksän tuuman perä.

Martin mukaan löytynyt yksilö oli Bullitt-elokuvassa ns. ”jumper”-auto, eli sitä käytettiin takaa-ajokohtauksissa sekä muutamissa hyppykohtauksissa. Toinen elokuvassa käytetty Mustang-yksilö oli ns. ”hero”-auto ja sitä käytettiin kaikissa muissa ”rauhallisemmissa” kohtauksissa. Auto katosi pian elokuvan kuvaamisen jälkeen, eikä sitä ole löydetty yrityksistä huolimatta.

Petersen Automotive Museum -automuseon konsultin Ken Grossin mukaan Bullitt-Mustang kuuluu kymmenen halutuimman kadoksissa olevan auton listalle. Grossin mukaan kyseessä on Mustangien ”Graalin malja”, jonka arvo saattaa olla jopa miljoona dollaria. Martin mukaan auton hinta on tosin päässyt jo hieman laskemaan, sillä Garcia ja hänen yhtiökumppaninsa Sanchez ehtivät tekemään jotain muutoksia autoon. Lisäksi arvo tulee laskemaan tulevaisuudessa myös McQueen-fanien luonnollisen poistuman myötä.

Auto tullaan entisöimään alkuperäiseen kuntoonsa ja se tulee todennäköisesti myöhemmin myyntiin jonkin suuren autohuutokaupan kautta.

Lähteet: Vintage Mustang Forum, LA Times, Facebook