Pitkällisen huhuilun ja spekuloinnin kohteena ollut McLaren 720S -superauto julkaistiin vihdoin tänään Geneven autonäyttelyssä. McLaren-malliston rungon muodostava S-sarja eli Super Series saavuttaa uuden 720S:n myötä toisen sukupolvensa.

McLaren 720S:n perusresepti on ensimmäisen sukupolven S-sarjalaisista tuttu, eli hiilikuitumonokkirakenteiseen runkoon liitetään kuljettajan takana jyskyttävä ahdettu V8 -moottori, joka vauhdittaa kaksipaikkaista superautoa takapyörien välityksellä. Vaikka kaava onkin tuttu ja turvallinen, on 720S:n kaikkia osasia hiottu ja parenneltu aiemmasta sukupolvesta.

720S:ssä kerrotaan olevan luokkansa paras teho/paino -suhde, jonka mahdollistavat entistä kevyempi hiilikuituinen Monocage II -runkoratkaisu ja 4-litraiseksi kasvatettu tuplaturbo-V8. Iskutilavuudeltaan kaksi desiä ensimmäisestä sukupolvesta kasvanut moottori on saanut päivitetyt turboahtimet sekä kevyemmät sisuskalut ja puskee nyt ulos mallimerkinnän mukaiset 720 hevosvoimaa. Auton omapaino (nesteineen) on  ainoastaan 1419 kiloa.

Uudessa 720S:ssä kerrotaan olevan monipuolisemmin ohjelmallisesti muokattavissa oleva ajodynamiikka, kuin yhdessäkkään aikaisemmassa McLaren -henkilöautossa. Mm. 720S:n alustan toimintaa ohjaava Proactive Chassis Control II -järjestelmä on uudelleenohjelmoitu Cambridgen yliopistossa luodun algoritmin pohjalta ja uutuutena auton ”aivot” saavat driftaamista helpottavan Variable Drift Control -ominaisuuden.

Auton sisustastas suurimpana uutuutena löytyy jo aikaisemmin uutisoimamme kääntyvä mittariston. Kaksitoimisen ”Folding Driver Display” -mittariston moodit ovat enemmän informaatiota tarjoava ”normaali” (Full Display Mode) pystyasento sekä kuljettajalle paremman näkyvyyden ulos tarjoava, mutta toiminnoiltaan rajoitetumpi vaaka-asento (Slim Display Mode).

Brittiläisvalmistajan tuorein tulokas kiihtyy 0-100 km/h 2,9 sekunnissa, 0-200 km/h 7,8 sekunnissa ja sen huippunopeus on 341 km/h.

McLaren 720S:n toimitukset alkavat toukokuussa ja auton hinta esim. Saksassa alkaa noin 247 000 eurosta.

Lähde: McLaren