Porsche on esitellyt ennen Geneven autonäyttelyn alkamista uuden Panamera Sport Turismo -farkkunsa. Kyseessä on shooting-brake-tyyppinen sulavalinjainen sporttifarmari, joka perustuu viime syksynä julkaistuun toisen sukupolven Panameraan. Porschen mukaan kyseessä on askel uuteen segmenttiin säilyttäen kuitenkin samalla kaikki valmistajalle tyypilliset arvot ja ominaisuudet.

Panamera Sport Turismon ulkomitat ovat näyttävät – pituutta löytyy 5049 mm ja leveyttä 1937 mm. Takaosastaan pidennetty katto on vain viisi millimetriä korkeammalla kuin porrasperäisessä Panamerassa ja katon takareunaan on sijoitettu kolmeen eri asentoon säätyvä kattospoileri. Takapenkiltä löytyy 2+1 istumapaikkaa, joiden muotilussa on panostettu enemmän reunamatkustajien mukavuuteen. Koska kyseessä on farkkukorinen auto, on myös tavaratilaa tarjolla Porscheksi varsin mukavasti. Normaaliasennossa tavaratilaa löytyy mukavat 520 litraa (E-Hybrid 425 l) ja se on laajennettavissa penkit kaatamalla jopa 1390 litraiseksi (E-Hybrid 1295 l).

Panamera Sport Turismoon on tarjolla viisi moottorivaihtoehtoa, joista kaikki löytyvät myös tavallisesta Panamerasta. Mallivaihtoehtoja ovat Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid ja Panamera Turbo. Huippumalli Turbo Sport Turismon 4,0-litrainen kaksoisturboahdettu V8 tuottaa 550 hevosvoimaa. Muiden mallien tehohaarukka on 330 – 441 hevosvoimaa.

Panamera Sport Turismo on ennakkotilattavissa heti ja sen toimitukset alkavat Euroopassa ensi lokakuussa.

Lähde: Porsche