Jo hetken on huhuiltu, että Lamborghinin Geneven autonäyttelyssä julkaistava Huracán Performante olisi viime vuoden lopulla rikkonut Porsche 918 -hyperauton hallussaan pitämän katulaillisten tuotantoautojen kierrosennätyksen legendaarisella Nürburgring Nordschleifella. Vihdoin eilen Performanten huima kierrosaika varmistettiin ja italialaisvalmistajan julkaisemalla ”in-car” -videolla nähdään kuinka auto kiertää Nordschleifen lähes uskomattomaan 6 minuutin ja 52 sekuntin aikaan.

Huracán Performante on radalle suunnattu kevennetty ja tehokkaampi versio Lamborghinin pienemmästä Huracán-superautosta. Autoa on perusmalleihin verrattuna päivitetty reippaasti myös sen alustan osalta, mutta suurin kiitos Performanten huikeasta kierrosajasta Nürburgringillä kuulunee sen uudelle aktiiviselle aerodynamiikkajärjestelmälle (Aerodinamica Lamborghini Attiva), joka sähkömoottoreiden avustuksella säätelee useita ilmanohjaimia ympäri auton.

Uuden ennätyksen validiutta on jo ennätetty kyseenalaistamaan ympäri internetin, eikä täysin syyttä. Ennätysauton on mm. todettu olevan esituotantoversio, jonka vastaavudesta varsinaisen tuotantoversion kanssa ei ole varmuutta. Lisäksi videolta voi nähdä auton olevan varustettu turvakaarille ja että painon säästämiseksi ainakin toinen sen etupenkeistä on poistettu.

Vuosimallin 2018 Lamborghini Huracán Performante julkaistaan ensi viikolla Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Lähde: Lamborghini/YouTube