Alpine A110 -sportticoupen viikon päästä Genevessä tapahtuva ensiesittely merkitsee Renaultin omistaman historiallisen urheiluautobrändin paluuta ja ensimmäistä uutta tuotantomallia sitten 80-luvun puolivälin. Renault otti eilen pienoisen varaslähdön A110:n esittelyssä ja julkaisi autosta ensimmäiset viralliset kuvat.

Lähes kokonaan alumiinista valmistettu A110 on pienikokoinen, kevyt ja ketterä kaksipaikkainen urheiluauto, josta on kaavailtu kilpailijaa mm. Porschen 718 Cayman -mallille. Uusi A110 on muotoilultaan vahva tribuutti Alpinen samannimisen 60-luvun urheiluauton suuntaan.

Auton tarkempia speksejä saadaan odotella vielä ensi viikkoon, mutta A110:n voimanlähteenä on huhuiltu toimivan 250-300 hevosvoimaa kehittävä 1,8-litrainen ja nelisylinterinen turbomoottori, jonka avulla pikkusportti kiihtyy 0-100 km/h noin 4,5 sekunnissa.

Lähteet: Renault ja Carscoops