Italialainen Italdesign on ilmoittanut valmistavansa viisi Automobili Speciali -superautoa, jotka tullaan valmistamaan vielä kuluvan vuoden aikana. Yrityksen mukaan auto on suunnattu keräilijöille sekä intohimoisille harrastajille ja se tulee sisältämään kilpa-autoista tuttuja ominaisuuksia tyyppihyväksytyn katuauton kuorissa. Uutuus on ensimmäistä kertaa näytillä Geneven autonäyttelyssä parin viikon päästä.

Auton hiilikuidusta ja alumiinista valmistettu rakenne on kehitetty modulaarisen alustan ympärille. Autossa on 5,2-litrainen V10-moottori, jonka kerrotaan kiidättävän auton nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen 3,2 sekunnissa ja lopulta aina 330 km/h huippunopeuteen. Koska Italdesign on Lamborghinin omistuksessa ja yritykset ovat tehneet useita yhteistyöprojekteja, on lähes varmaa että auto perustuu Lamborghini Huracaniin.

Hiilikuitukorisen superauton muotoilussa aerodynaamiset ratkaisut näyttelevät tärkeää osaa. Ilmanottoaukot, spoilerit ja splitterit ovat muotoilultaan suorastaan härskejä, mutta siitä huolimatta niistä mitään ei ole suunniteltu pelkän ulkonäön vuoksi. Hopeanvärisen auton keskellä kulkevat tricolori-raidat muistuttavat auton alkuperästä.

Lähde: Italodesign