Superautonvalmistaja Lamborghini on kehitellyt nk. Forged Composites -tekniikkaa jo vuodesta 2008 ja käytti sillä valmistettuja osia ensimmäisen kerran vuonna 2010 esitellyssä Sesto Elemento -erikoismallissaan. Virallisesti tämä uudenlainen komposiittiteknologia esitellään kuitenkin vasta ensi kuussa Geneven autonäyttelyssä tapahtuvan Huracan Performante -mallin julkaisun yhteydessä.

Forged Composites -osien valmistuksessa kuitumateriaalin säikeitä ei kudota säännöllikseksi kudelmaksi hiilikuidun tapaan, vaan sidoshartsin kanssa sekoitetut kuidut prässätään muotoonsa korkeassa paineessa uudenlaista muottiteknologiaa hyväksi käyttäen. Lamborghinin mukaan tuloksena on entistä vahvempi ja joustavampi materiaali, josta pystyään nopeasti valmistamaan mitä erimuotoisempia osia.

Italialaisvalmistajan mukaan Forged Composites -osien ainoa etu ei ole niiden teknisisesti edistykselliset ominaisuudet, vaan valmistuprosessin materiaalille antava ulkonpinta on myös esteettisesti kaunis.

Lähteet: Lamborghini ja Carscoops