Autonvalmistaja Porsche lahjoitti hiljan ajamattoman toisen sukupolven Porsche Panamera -luksussedanin Nürnbergiläisen paloaseman paloiteltavaksi. Esituotantovaiheessa sähköjärjestelmien testauksessa käytetty Panamera-yksilö oli hoitanut tehtävänsä valmistajan palveluksessa ja täten Porsche halusi lahjoittaa sen hyvään tarkoitukseen pelastustyöläisten harjoitusvälineeksi.

Oikean auton kanssa palokunnan on helpointa harjoitella ajoneuvojen rakenteiden leikkaamista hätätilanteidenteiden varalle ja autonvalmistajat haluavatkin avustaa pelastuslaitoksia tässä tarkoituksessa. Konkreettisten harjoituskappaleiden lisäksi valmistajat tarjoavat pelastuslaitoksille  yhteenvetoja eri autojen teknisistä ominaisuuksista, jolloin autoja leikkureillaan ja hydraulisilla saksillaan paloittelevat pelastustyöntekijät osaavat välttyä leikkaamasta väärästä kohdasta.

Pelastuslaitoksille toimitettavista dokumenteista selviää mm. missä auton bensatankki, akku ja korkeajännitekomponentit sijaitsevat. ”Nämä tiedot edesauttavat pelastusryhmän nopeaa ja turvallista työskentelyä onnettumuuspaikalla”, kertoo Alexander Grenz Porschelta.

Lähde: Porsche