Autohuutokauppa RM Sotheby’s on ottanut myytäväkseen poikkeuksellisen mielenkiintoisen Ferrari F50 -yksilön. Kyseinen huippukuntoinen F50 on Ferrari Classiche -sertifioitu ja sen alkuperäinen omistaja oli nyrkkeilylegenda Mike Tyson.

Kyseessä on 73. yksilö 349 valmistetusta F50:stä, joista Yhdysvaltoihin toimitettiin vain 50 kappaletta. Kyseisen punaisen yksilön ensimmäinen omistaja oli itse Mike Tyson, jonka omistuksessa auto oli seitsemän vuoden ja noin 7900 km:n ajan. Tysonin kerrotaan ostaneen samalla kertaa myös uuden Ferrari 456:n.

Myynnissä oleva F50 on ollut Tysonin jälkeen kolmella omistajalla, joista viimeisin on tehnyt autoon huoltoja ja parannuksia kymmenillä tuhansilla dollareilla. Viimeisin omistaja on myös hankkinut autolle Ferrarin tehtaalta Classiche-sertifioinnin sekä asennuttanut siihen lisää tehoa ja paremmat äänet tarjoavan Tubi-putkiston.

Vain noin 9100 km ajettu auto huutokaupataan maaliskuun 11. päivä ja sen hinnaksi arvioidaan 2,2-2,4 miljoonaa dollaria.

Ferrari esitteli F50:n vuoden 1995 Geneven autonäyttelyssä 50-vuotisen taipaleensa kunniaksi ja sitä valmistettiin Maranellossa vuoteen 1997 asti. Tyypiltään auto on kaksiovinen irrotettavalla kovakatolla varustettu roadster, jossa on hiilikuitukori. Moottoritilassa sijaitsee F1-moottorista kehitetty 60-venttiilinen 4,7-litrainen V12, joka tuottaa 513 hevosvoiman tehon sekä 470 Nm:n vääntömomentin. Huippunopeudeksi ilmoitettiin 312 km/h ja kiihtyvyydeksi nollasta sataan alle neljä sekuntia.

Lähde: RM Sotheby’s