Useimmat superautot saavat osakseen hyvää huolenpitoa ja maltillisia ajokilometrejä. Sekaan mahtuu myös poikkeuksia mitä erikoisimmista syistä johtuen. Tällaisen poikkeuksellisen harmillisen kohtalon on saanut osakseen Tsekin kilpiin rekisteröity valkoinen Mercedes-Benz SLR McLaren, joka on seissyt viimeiset kuusi vuotta paikallaan taivasalla.

Syy edelleen satojen tuhansien eurojen arvoisen superauton seisottamiselle löytyy viranomaisista, jotka ovat takavarikoineet auton osana rikostutkintaa vuonna 2011. SLR on määrätty karanteeniin poliisin aidatulle autovarikolle, kunnes paikalliseen leasingyhtiöön liittyvä tutkinta on saatu päätökseen.

Valkoinen superauto on ehtinyt seisoa heinikossa sen verran pitkään, että sen ulkopinnoille on jo ehtinyt kasvamaan sammalta. Lisäksi on hyvin mahdollista, että auto kaipaa kallista remonttia esimerkiksi sähköjen, tiivisteiden ja muiden liikkuvien osien osalta ennen kuin se on mahdollista ottaa takaisin tieliikennekäyttöön. Jos tai kun auto vielä joskus vapautuu poliisin takavarikosta, se tullaan todennäköisesti myymään julkisessa huutokaupassa.

Mercedes-Benz SLR McLaren oli tuotannossa vuosina 2003-2010 ja sitä valmistettiin McLarenin Wokingin tehtaalla Iso-Britanniassa yhteensä yli 2000 kappaletta. SLR:n sydämenä sykkii 5,4-litrainen mekaanisesti ahdettu V8, joka tuottaa 617 hevosvoiman huipputehon sekä 780 Nm maksimiväännön. Etu-keskimoottoriratkaisusta ja automaattivaihteistosta johtuen jotkut mieltävät SLR:n ennemmin Gran Turismo -tyyppiseksi autoksi superauton sijaan, vaikka auto onkin yksi aikakautensa nopeimmista autoista.

Lähteet: ProDriver CZ, CarScoops