Ferrari on tänään julkaissut odotetun seuraajan F12berlinetta-mallillensa. Uutuudeen nimi on 812 Superfast ja sen konepellin alta löytyy tehokkain koskaan ei-rajoitetun tuotantomäärän Ferrariin asennettu moottori. Vapaastihengittävällä 6,5-litraisella ja 800 hevosvoimaa tuottavalla V12-moottorilla varustettu auto esitellään virallisesti ensi kuun Geneven autonäyttelyssä.

812 Superfastin iskutilavuudeltaan 2 desiä edeltäjämallinsa V12-moottoriin verrattuna kasvanut voimanlähde tuottaa 800 hevosvoiman maksimitehonsa huikaisevassa 8500 rpm:n kierrosnopeudessa ja saavuttaa 718 Nm:n vääntöhuippunsa 7000 rpm:n kohdalla. Huippumodernin ja korkealle kiertävän moottorin mahtavat teholukemat on saavutettu käyttämällä siinä mm. uutta 350 barin paineella toimivaa bensansuihkutusjärjestelmää sekä muuttuvageometristä imuputkistoa.

Huippuluokan ajettavuuden saavuttamiseksi Ferrari otti uusitun aerodynamiikan lisäksi 812 Superfastin kohdalla käyttöön kaikki uusimman sukupolven elektroniset apukeinot. Auto hyödyntää ensimmäisenä Ferrarina sähköisesti tehostettua ohjausta, joka on suunniteltu toimimaan täydellisesti yhteen 812 Superfastin muiden elektronisten apujen, kuten Side Slip Control -ajonhallintajärjestelmän ja Virtual Short Wheelbase -takapyöräohjauksen kanssa.

Ulkoisesti 812 Superfast muistuttaa erehdyttävän paljon edeltäjäänsä, mutta erityisesti auton takapäästä löytyy kyllä täysin uuttakin muotokieltä. Auton perän muotoilu on F12:ta kulmikkaampaa ja takavaloja Superfastista lötyy neljä kappaletta kahden sijaan.

Ferrari 812 Superfast kykenee saavuttamaan 340 km/h huippunopeuden ja kiihtyy 0-100 km/h 2,9 sekunnissa.

Lähde: Ferrari