Volkswagen Passat on käytännöllinen tilava perheauto, mutta jännittäväksi tai innostavaksi sitä ei juuri voi kutsua. Hieman reseptiä muuttamalla jännittävyyttä voi kuitenkin kasvattaa merkittävästi, kuten kilpa-ajaja Tanner Foustin drifterin kanssa on tapahtunut.

Foustin Formula Drift -sarjaan rakennettu vuosimallin 2015 VW Passat on esillä Donut Median julkaisemalla videolla, jossa omistaja luisuttaa räväkkää sedaniaan pitkin aavikkoisia sorateitä. Passatin muuttaminen nykyiseen asuunsa vei viiden hengen tiimiltä kokonaisen yhden kisakauden. Auton kori purettiin paljaaksi ja siihen tehtiin merkittäviä muutoksia niin korirakenteiden kuin alustankin osalta.

Foustin Passatin pellin alta löytyy Chevroletin LS7 V8 -moottori, jota on käytetty mm. kuudennen sukupolven Corvette Z06:ssa. Nitrojen avulla moottorista revitään jopa 1000 hevosvoiman tehot, jotka välitetään takapyörille Tiltonin nelilovisen manuaalilaatikon läpi. Leveiden vanteiden ja etupyörien suurten kääntymiskulmien mahdollistamiseksi auton koria on levennetty Rocket Bunnyn widebody-osien avulla.

Lähteet: Speedhunters, Donut Media