Vuosimallin 2017 Ford Mustang on vieraillut Euro NCAP:n törmäystesteissä ja tulokset ovat melkoinen pettymys. Auto nimittäin sai turvallisuusluokitukseksi nykymittapuulla suorastaan surkean kaksi tähteä viidestä.

ford-mustang-euro-ncap-table-260117

Etutörmäystestissä sekä kuljettajan että matkustajan pään havaittiin iskeytyvän turvatyynyn läpi, eli tyynyyn ei muodostunut riittävää ilmanpainetta rattiin tai kojelautaan tapahtuvan kontaktin estämiseksi. Myös matkustajan turvavyön kiristimessä havaittiin puutteita. Etutörmäyksissä takamatkustajan turvallisuus todettiin erittäin heikoksi huonosti toteutettujen turvavöiden ja päävammojen vuoksi.

Sivutörmäystesteissä Mustang pärjäsi pääosin hyvin, joskin 10-vuotiasta lasta simuloiva testinukke kärsi takapenkillä päävammoja kontaktissa C-pilarin kanssa. Parhaat arvosansa Mustang sai jalankulkijoiden turvallisuudesta, kiitos aktiivisen ylös ponnahtavan konepellin. Etenkin lantion seudun suhteen jalankulkijoiden törmäysturvallisuudessa olisi kuitenkin vielä parannettavaa.

Vastineena tuloksiin Ford kommentoi, että uudistetussa mallivuoden 2018 Mustangissa on vakiona enemmän turvavarusteita, kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sekä kaistallapitoavustin. NCAP:n edustajan Michiel van Ratingenin mukaan auto saattaa kuitenkin tarvita myös perustavanlaatuisempia parannuksia luokituksensa parantamiseksi.

Lähde: Euro NCAP