Tesla esitteli viime viikonloppuna uuden Electric GT -sarjaan tarkoitetun sähkökilpa-autonsa, joka perustuu Model S P100D -malliin. Auton ilmoitetut suorituskykyarvot ovat varsin vakuuttavia.

Karsitun sisustan ja lukuisten muiden radalla turhien komponenttien poistamisen myötä auton paino on pudonnut lähes 500 kilogrammaa. Moottorien yhteisteho on 778 hevosvoimaa. Vääntöä voimalinja tarjoaa 995 newtonmetriä. Kilpamuodossaan auton kerrotaan kiihtyvän paikaltaan 96 km/h vauhtiin 2,1 sekunnissa.

tesla-electric-gt-3-200117

Electric GT -kilpasarja käynnistyy tällä tietoa kuluvan vuoden syyskuussa Ibizalla. Kymmeneen talliin jaetut 20 autoa kilpailevat keskenään seitsemässä eri osakilpailussa.  Kilpailujen pituus on rajoitettu 37 mailiin, eli noin 60 kilometriin.

Lähteet: Motor Authority, Electric GT