BMW:n M-osaston johtaja Frank Van Meel on kertonut Detroitin autonäyttelyn kulisseissa AutoExpress-julkaisulle mietteitään M-malliston sähköistämiseen liittyen. Yrityksen suunnitelmat eivät välttämättä ole perinteisten polttomoottorien vankkojen kannattajien mieleen.

Van Meelin mukaan täysin sähköllä kulkevien BMW M -autojen saapuminen markkinoille on jossain vaiheessa väistämätöntä. Van Meel toteaa, että sähköistyminen tulee tapahtumaan, mutta keskeisempi kysymys on milloin se tapahtuu. Tällä hetkellä sähkötekniikka aiheuttaa vielä ongelman teho-painosuhteen kanssa, joka hankaloittaa sen sovittamista M-osaston autourheilufilosofiaan.

bmw-m4-moottori-1-130117
BMW:n Motorsport-moottorien parina nähdään tulevaisuudessa hybriditekniikkaa. Kuvassa M4:n S55B30-moottori.

Siirtyminen täyssähköisiin M-malleihin ei myöskään tule tapahtumaan kertarysäyksellä, vaan ensin tullaan näkemään hybriditekniikalla avustettuja voimalinjoja, joiden tarkoituksena on taloudellisuuden lisäämisen sijaan lisätä suorituskykyä. Täyssähköinen malli on tulossa jossain vaiheessa, mutta siihen menee vielä aikaa. Siihen asti M-osasto seuraa tarkasti sähköisten voimalinjojen kehitystä yhdessä BMW:n i-osaston kanssa. BMW i-sarjan autojen M-versioiden julkaiseminen on kuitenkin Van Meelin mukaan poissuljettua.

Lähde: AutoExpress