Mercedes-AMG on julkistanut Detroitin autonäyttelyssä uusia tietoja tulevasta hyperautostaan. Auton työnimi on Project One, sillä kyseessä on yrityksen ensimmäinen hyperautoprojekti.

Jo aiemmin oli tiedossa, että Project Onessa käytetään hybridivoimalinjaa sekä yrityksen 1,6-litraisesta Formula 1 V6:sta johdettua moottoria, mutta Detroitissa herkullisen projektin yksityiskohdista tihkui hieman lisätietoja. Uusien tietojen mukaan auton voimalinjasta irtoaa vähintään 1000 hevosvoiman tehot ja etupyörät vetävät sähkön voimalla, mahdollistaen nelivedon. Pelkän sähkön voimin auton kerrotaan liikkuvan noin 25 kilometrin matkan.

mercedes-amg-29092016

AMG-pomo Tobias Moersin mukaan nykypäivän rajoittavien F1-sääntöjen vuoksi moottorin luotettavuus ja kestävyys eivät ole suurimpia haasteita F1-moottorin soveltamisessa katuautoon. Suurempia ongelmia ovat moottorin katulailliseksi saaminen ja esimerkiksi tyhjäkäyntikierrosten laskeminen 4000 minuuttikierroksesta 1200 RPM:n tuntumaan.

Viime vuoden helmikuusta asti käynnissä ollut Project Onen kehitysprojekti huipentuu ensi syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä, kun auto saa ensi-iltansa. Moersin mukaan auton ulkoinen muotoilu on jo lyöty lukkoon ja moottorin ensimmäinen kehitysversio käynnistettiin jo viime vuonna. Sisusta on viimeistelyvaiheessa.

Lähteet: Top Gear, Road&Track (1), (2)