Luksusautonvalmistaja Lexux julkaisi 28 vuotta sitten Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä ensimmäisen sukupolven LS-lippulaivamallinsa ja eilen ”Motor City” sai kunnian toimia myös tuoreen viidennen sukupolven LS:n julkaisunäyttämönä. Rohkean tyylikkäällä coupemaisella korimuotoilulla varustettu sedan vie valmistajansa mukaan luksusautoilun uudellen tasolla ja edustaa erityisesti sisustaltaan vahvasti perinteistä japanilaista muotoiluperinnettä.

lexus_ls_500_2018-23

Uusi 2018 vuosimallin Lexus LS rakentuu valmistajan tuoreen GA-L -luksusautoarkitehtuurin pohjalle, mikä tarkoittaa, että kiitos entistä kevyempien ja vahvempien materiaalien käytön, auto on lähes sata kiloa edeltäjäänsä kevyempi ja huomattavasti jäykempänä entistä dynaamisempi ajettava. Viidennen mallisukupolven LS on matalampi, leveämpi ja pidempi kuin koskaan ennen ja erityisesti sedanin akseliväli on kasvanut merkittävästi.

lexus_ls_500_2018-27

Auton huomattavasti kasvaneiden sisätilojen suunnittelussa on käytetty ohjenuorana edellisten LS-mallien tapaan japanilaista ”Omotenashi”-vieraanvaraisuusperiaatetta. Auton sisustan tarkoituksena on pystyä ottamaan huomioon ja ennakoimaan kaikki niin kuljettajansa kuin matkustajiensakin tarpeet, samalla tarjoten heille mukavuutta ja suojaa. Kuljettajan kohdalla tämä periaate totetuu mm. ergonomisesti ratin yläosan taakse kojalautaan sijoitettuina ajotilasäätiminä ja 28 suuntaan säätyvinä hieromatoiminnolla ja ilmastoinnilla varustettuina istuimina.

lexus_ls_500_2018-10

LS 500 -mallin konepellin alta löytyy täysin uusi 3,5-litrainen tupla-ahdettu V6-moottori, joka tuottaa 415 hevosvoimaa ja muhkean 601 newtonmetrin vääntömomentin. Tehokkaan moottorin yhdistyessä hiljattain Lexuksen LC 500 -coupemallissa maailmanensiesiintymisensä tehneeseen 10-pykäläiseen automaattivaihteistoon, LS 500 kykenee kiihtymään 0-100 km/h hieman reilussa 4,5 sekunnissa.Vaikka uusi vaihdelaatikko onkin perinteistä momentinmuuntimella varustettua mallia, pystyy se Lexuksen mukaan silti tasapuolisesti kilpailemaan vaihtonopeudessa kaksikytkinvaihteistojen kanssa.

Uusi Lexus LS tuodaan maailmanlaajuisesti myyntiin noin 90 maassa ja ensimmäisille markkinoille se saapuu tämän vuoden lopulla.

Lähde: Lexus