Vuoden takaisen konseptiautojulkaisunsa jälkeen suurissa talousvaikeuksissa ja työntekijöiden välisissä riidoissa ryvettynyt kalifornialainen sähköautovalmistaja Faraday Future on julkistanut Las Vegasissa meneillään olevilla CES 2017 -elektroniikkamessuilla tuotantovalmiin FF91-nimeä kantavan sähköautonsa. Teslan päänahkaa tavoittelevan Faraday Futuren kehitysjohtaja Nick Sampson kommentoi yrityksen kehitysvauhtia seuraavasti: ”olemme vuodessa kehittyneet bisnesideasta yritykseksi, jolla on lähes tuotantovalmis ajoneuvo”.

faraday_future_ff91-2

FF91 on varustettu 1050 hevosvoimaa tuottavalla sähkömoottorijärjestelmällä ja auton matkustamon alla sijaitseva 130 kWh:n akkupaketti pystyy tarjoamaan futuristisen näköiselle FF91:lle jopa yli 600 kilometrin toimintasäteen. Tehokkaan voimalinjansa ansiosta auto kykenee kiihtymään 0-100 km/h noin 2,5 sekunnissa. Faraday Futuren pääinsinööri Peter Savagian kertoo auton 200 kilowatin pikalatausjärjestelmän kykenevän tarvittaessa tuottamaan tunnissa peräti 800 kilometrille riittävän latauksen.

faraday_future_ff91-5

Autonomisen toiminnan mahdollistavan kehittyneen tutkateknologian sekä erittäin tilavan ja ergonomisesti suunnitellun sisustan lisäksi FF91 tuo kuljettajalleen käyttöön uudenlaisen auton toimintoja ohjaavan ekosysteemin. Järjestelmä mm. tallentaa kuljettajan valitsemat auton säädöt ja käyttötottumukset profiiliksi, joka verkon välityksellä aktivoituu kuljettajan käytöön hänen istahtaessa mihin tahansa FF91 -malliseen autoon. Faradayn Futuren profiilijärjestelmän toiminta perustuu FF91-malliin sisäänrakennettuun kasvojentunnistukseen.

faraday_future_ff91-1

Faraday Future ei vielä kertonut auton lopullista hintaa, mutta valmistaja on aloittanut verkkosivuillaan FF91:n ennakkovarauksien vastaanottamisen. Tällä hetkelle varauksen tekeminen on mahdollista ainoastaan Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa, joissa voi tehdä joko ilmaisen perusvarauksen tai 5000 dollarin hintaisen varauksen, joka oikeuttaa FF91:n 300 kappaletta valmistettavaan ”Alliance Edition” -erikoisversioon.

Lähteet: Faraday FutureAutoblog ja BMWBlog