3D-tulostimet ovat mullistaneet muovikomponenttien valmistuksen kotioloissa ja tulosteita voi hyödyntää niin autojen varaosien kuin pienoismallienkin teossa. Yhdysvaltalainen Eric Harrell on julkaissut hyvän esimerkin siitä, mitä 3D-tulostimella voi parhaimmillaan saada aikaan.

Mies on nimittäin tulostanut näyttävän pienoismallin Chevroletin LS3 V8-moottorista. Pienoismallin tekemiseen kerrotaan kuluneen yli 200 tuntia tulostusaikaa sekä kaksi kiloa muovifilamenttia. Apuna osien mallinnuksessa Harrell käytti valokuvia, korjausoppaita sekä netistä löytyneitä CAD-kuvia.

Lopputuloksena on mekaanisesti aidon lailla toimiva muovinen Chevy LS3 -pienoismalli, joka on purettavissa osiin aivan esikuvansa tapaan. Videolla raakamottori kootaan ensin osista, jonka jälkeen sen komponenttien toimintaa esitellään starttia imitoivan sähkömoottorin avulla.

Aiemmin sama mies on toteuttanut vastaavan toimivan pienoismallin Subarun EJ20 -boksernelosesta.