Vuosituhannen vaihteesta yksinvaltaisin ottein Venäjän valtionpäämiehenä toimineen Vladimir Putinin kulkuneuvona tullaan tulevaisuudessa näkemään venäläisvalmisteinen ja Porschen kehittelemällä moottorilla varustettu Kortezh-niminen limusiini, mutta Putinin ensimmäisenä virka-autona toimi kuitenkin klassisempi S-sarjan Mercedes-Benz. Tämä kyseinen vuoden 1995 S600 Pullman Guard on nyt ilmestynyt netissä myyntiin huikeaan 1,3 miljoonan euron hintaan.

mercedes_s-sarja_putin-1

Moskovalainen Sergei Urov kaupittelee Putinin ex-Mersua saksalaisella mobile.de -sivustolla, kertoen autosta löytyvän B6/B7 -luokan panssarointien lisäksi kaikki mallivuodelle -95 saatavilla olleet varusteet. W140-korimallisen pidennetyn Pullman-limusiinin voimanlähteenä toimii normaaleiden S600-mallien tapaan 394 hevosvoimaa kehittävä 6-litrainen V12-moottori.

mercedes_s-sarja_putin-5

Vaikka auton mittarista löytyykin varsin kohtuullinen 25 000 kilometrin kokonaisajomäärä ja lähes 5000-kiloisen tankkerin sisusta on komeaa valkoista nahkaa, niin jokainen voi pankkitiliotettaan tuijotellessa mietiskellä, onko Putinin (ja mahdollisesti häntä edeltäneen Boris Jeltsinin) entisenä kuljettimena toimineesta yli 20 vuotta vanhasta Mersusta pyydettävä summa kohtuullisella tasolla…

Lähteet: mobile.de ja Carscoops