Saksalainen BMW-klassikkoautoihin erikoistunut Mint Classics -autoliike on saanut käsiinsä todellisen baijerilaishelmen, kun lähes uudesta asti eteläitalialaisessa autotallissa nököttänyt BMW M1 -urheiluauto päätyi yrityksen haaviin.

Vuosimallia -81 edustava punainen BMW M1 oli ehtinyt seisomaan tallissa jo 34 vuotta ja sen mittarissa on ainoastaan 7329 kilometriä. Auton vahvasta originaliteetistä kertovat mm. sen alla olleet alkuperäiset vuoden 1980 leimoilla varustetut renkaat.

Mint Classicsin tarkotuksena on kunnostaa tämä harvinainen yksilö alkuperäiseen loistoonsa ja raportoida prosessin kehittymisestä Facebook-sivuillaan.

bmw_m1_latoloyto-11

M1:stä valmistettiin vuosien 1978 ja 1981 välillä ainoastaan 457 kappaletta ja aikansa todellinen superauto kuuluukin eittämättä halutuimpien BMW-klassikoiden joukkoon. M1:n 3,5-litrainen suora kutosmoottori tuottaa 277 hevosvoimaa, joiden avulla BMW:n ehkäpä kaikkien aikojen puhtainta urheiluautomuotoilua edustuva auto kiihtyy nollasta sataan noin 5,5 sekunnissa ja kelaa huippunopeutta kunnioitettavat 260 km/h.

bmw_m1_latoloyto-14

Myös viime vuoden joulukuussa tehtiin samantyylinen sykähdyttävä ”latolöytö”, kun Saksasta löydettiin vuosia tallissa maannut BMW M1 -kilpa-auton harvinainen prototyyppi.

Lähteet: Mint Classics/Facebook ja Wikipedia