Ford-keräilijöille on tarjolla ensi kuussa harvinaista herkkua, sillä myynnissä on pala yrityksen superautohistoriaa yksittäisen prototyypin muodossa. Kyseessä on CP-1 (Confirmation Prototype 1), Ford GT:n vahvistettu ensimmäinen prototyyppiyksilö, joka on rakennettu vuonna 2003. Ennen sitä valmistettiin kolme näyttelyprototyyppiä, mutta nyt myynnissä oleva auto ensimmäinen toimiva ajokelpoinen yksilö. Nyt myytävä auto on varustettu VIN-numerolla #004.

Prototyypistä löytyy mielenkiintoisia erikoisuuksia, kuten hiilikuidusta valmistettu takakate, joka korvattiin tuotantomallissa alumiinilla korkeista valmistuskustannuksista johtuen. Myös monet muut ratkaisut ovat tuotantomalleista poikkeavia. Autosta löytyy lisäksi sen suunnitteluun osallistuneiden 13 henkilön nimikirjoitukset, mukaan lukien Fordin johtaja Bill Fordin, pääsuunnittelija Camillo Pardon, pääinsinööri Fred Goodnown ja legendaarisen Carroll Shelbyn puumerkit.

ford-gt-cp1-3-291216

Hauskoja kuvissa näkyviä pienempiä yksityiskohtia ovat mm. Mustangista lainattu ratti, halvan näköinen Rockford Fosgaten jälkiasennusradio, pelkääjän penkin takaa pilkottavat diagnostiikkapistokkeet, ruosteiselta näyttävä vaihdevalitsimen varsi, osittain irtoilleet istuinten alumiinikoristeet, polttoainejärjestelmän tyhjennysventtiilit auton helmassa sekä erinäiset huomio- ja opastetarrat ympäri autoa.

Vuonna 2008 Ford myi CP-1:n tunnetulle autokeräilijä Joey Limongellille, joka on myös kirjoittanut kirjan Ford GT:stä. Valitettavasti auto on varustettu nopeusrajoittimella (5 mph), joka mahdollistaa lähinnä auton siirtelyn lyhyitä matkoja.

Ford GT CP-1 huutokaupataan Arizonan Scottsdalessa 18.-22. tammikuuta Russo and Steelen toimesta järjestettävässä autohuutokaupassa. CP-1:stä ei ole tehty hinta-arviota, mutta suntaa voi hakea kesällä 836 000 dollarin hintaan kaupatusta toisesta Ford GT -prototyyppiyksilöstä.

Lähde: CarScoops, Russo and Steele